Seksleven net zo belangrijk als je relatie zelf.

Het hebben van een gezond seksleven geeft je meer dan alleen liefde en lust.
Een opvatting die je bijna zeker zal beamen, in het prettigste geval omdat je dit dagelijks ervaart in je leven.
Niet alleen doet dit je zelfvertrouwen goed, ook op andere gebieden in je leven werpt het zijn vruchten af. Zo kan het zijn dat het je precies datgene geeft waar jij je door in balans voelt, misschien maakt het je krachtiger of geeft het je juist meer ontspanning in je leven…

Hoe blijft mijn seksleven spannend?

Uit wetenschappelijk onderzoek weten we dat regelmatig seks hebben met je partner een dieper gevoel van verbinding geeft doordat er hormonen vrijkomen die daarnaast nog langere tijd in ons systeem blijven. Je kunt je vast voorstellen dat dit een belangrijk element betreft met het oog op het krijgen van een hechte band in de relatie.
Ooit, duizenden jaren lang geleden toen we nog primitieve wezens waren hadden we enkel te maken met basis-behoeften zoals het creƫren van een sociale band met anderen, het verzamelen van eten (jagen) en de leefgroep verdedigen tegen gevaar.
Onderzoekers zijn tot de conclusie gekomen dat het zeer aannemelijk is dat ook het onderhouden van relaties en het hebben van seksueel contact in deze periode zijn oorsprong vindt.
Belangrijk om te weten is dat op het moment dat je verliefd of seksueel aangetrokken bent tot iemand, hier een natuurlijke tijdsspanne voor staat als we kijken vanaf het eerste seksuele contact drie maanden lang een sterk verlangen ontstaat naar diegene.
Dit is ook vaak het moment dat veel relaties beginnen te wankelen als ze niet zo gezond meer zijn en je begint te beseffen dat de seks het niet zo intens meer is als de eerste periode van de relatie.